Apua Apua

Imurointi

Siivousmenetelmät

Miten siivous pitäisi toteuttaa? Millaisia puhdistusaineita ja siivousvälineitä kannattaa käyttää?

Tässä osiossa pääset perehtymään siivousmenetelmiin! Annamme vinkkejä, joita ammattisiivoojammekin käyttävät.


Pölynimuria käytetään kuivan irtolian poistamiseen pinnoilta. Imurin toimintaperiaate perustuu moottorin siivekkeiden liikkeisiin. Siivekkeiden pyöriminen muodostaa säiliöön alipaineen, joka pyrkii tasoittumaan virtaavan ilman avulla. Tässä blogissa sukelletaan imuroinnin saloihin!

Imutehoon vaikuttavat moottorin teho, suodattimien, letkujen ja suulakkeiden kunto ja puhtaus, sekä säiliössä olevan lian määrä. Säännöllisellä huollolla pölynimuri pysyy kunnossa.

Näin huollat imurisi:

  1. Vaihda pölypussi.

Vaihda imuriin pölypussi, ennen kun se on täpötäynnä. Täysi pölypussi heikentää imurin tehoa.

  1. Puhdista suodattimet.

Pölypussin vaihdon yhteydessä tarkista imurin suodattimet. Suodatin suojaa imurin moottoria, siksi sen puhtaanapito on tärkeää. Imurin suodattimia on erilaisia: vaihdettavia sekä pestäviä. Pesun sijaan suodattimet voi imuroida tai harjata. Mikäli päätät pestä suodattimen, anna sen kuivua täysin ennen takaisin asettamista.

  1. Paikanna mahdolliset tukokset.

Tarkista imuletku sekä imuputki tukoksien varalta.

  1. Pyyhi imuri.

Pyyhi nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä kaikki imurin ulkopinnat, mukaan lukien imuletku sekä imuputki.

Näin suoritat huolellisen imuroinnin:

Siistin ja turvallisen ympäristön takaamiseksi kodin imurointi kannattaa tehdä vähintään kerran viikossa. Imuroi lattiat kodin jokaisesta huoneesta. Lattian lisäksi imuroi jalkalistat, pistorasian päälliset, liukuovien kiskot, sohvat, sekä huonekalujen aluset. Imuroi sohva kauttaaltaan, eli myös istuintyynyjen alta. Nahkasohvaa ei yleensä imuroida, vaan se pyyhitään nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä.

Ruokapöydän tuolit kannattaa nostaa nurin päin pöydälle, samalla imuroit helposti jalkojen huovat ja helpotat lattian pesua. Imuroidessa nosta katsettasi myös ylös, sillä imurilla poistat helposti muun muassa pienet irtoroskat, leivän- sekä pyyhekumin murut tai vaikkapa hämähäkin seitit katon rajasta. Huolellisen imuroinnin jälkeen on helppo pestä lattiat!

Kodin tehokas imurointi tapahtuu huone kerrallaan. Aloita imuroimalla huoneen jalkalistat, pistorasian päälliset sekä liukuovien kiskot. Jos huoneessa on sohva, imuroi se seuraavaksi. Näiden jälkeen imuroi matot ja sitten vasta lattia. Suurissa tiloissa kannattaa edetä mahdollisimman järjestelmällisesti. Voit vaikka jakaa tilan mielessäsi moneen osaan.