Apua Apua

Kodin kevätsiivous

Siivousmenetelmät

Miten siivous pitäisi toteuttaa? Millaisia puhdistusaineita ja siivousvälineitä kannattaa käyttää?

Tässä osiossa pääset perehtymään siivousmenetelmiin! Annamme vinkkejä, joita ammattisiivoojammekin käyttävät.


Kodin kevätsiivous voi monessa taloudessa olla iso urakka. Listasimme seitsemän pääkohtaa, joiden avulla suoritat onnistuneen kevätsiivouksen!

 

1. Ikkunanpesu ja verhojen huolto.

Pitääkö pestä ikkunat? Jos pitää, siinä samalla kannattaa huoltaa verhot. Mikäli tarvitset ohjeen ikkunanpesuun, löydät sen aikaisemmasta blogistamme. Verhojen hoito riippuu kankaan materiaalista. Jos haluat pestä verhosi, noudata kankaan pesu- ja silitysohjeita. Usein verhoille riittää kuitenkin vain pölyjen poisto sekä hyvä tuuletus. Harjaa tai kevyesti ravistele verhot ja aseta tuulettumaan, vaikkapa ikkunanpesun ajaksi. Jos sinulla on verhotanko, pyyhi se nihkeällä mikrokuitupyyhkeellä ennen verhojen asettamista takaisin.

 

Vinkki!

Peilien puhdistus käy helposti ikkunanpesuvälineillä. Pese peili ikkunanpesimellä ja kuivaa ikkunakuivaimella.

 

2. Mattojen huolto.

Imuroi mattosi huolella ja jätä ne ulos tuulettumaan lattian pesun ajaksi. Jos matto tarvitsee pesua, noudata sen pesuohjeita. Voit vaikka tukea paikallista yrittäjää ja kiikuttaa mattosi pesulaan!

 

3. Sohvan huolto.

Onko sohvasi kovassa käytössä ja siksi puhdistuksen tarpeessa? Jos näin on, imuroi ensin sohvatyynyt ja vie ne ulos tuulettumaan muiden sohvan pintojen imuroinnin ajaksi. Imuroi runko kauttaaltaan ja tarvittaessa siirrä sohvaa päästäksesi hankaliinkin nurkkiin.

Jos sohvatyynysi kaipaa pesua, muista noudattaa materiaalin pesuohjeita. Voit käyttää tässäkin pesulaa helpottaaksesi siivousurakkaa.

Onko sinulla nahkasohva, jonka nahka pitäisi huoltaa? Huollat nahkasohvasi helposti muun siivouksen ohessa. Imuroi ja pyyhi nahkapinta nihkeällä siivouspyyhkeellä. Levitä hoitoaine ja anna vaikuttaa. Lopuksi kiillota kuivalla kangaspalalla.

 

4. Petivaatteiden tuuletus.

Vie tyynyt ja peitot ulos tuulettumaan ja imuroi patjat. Jos petivaatteet pitää pestä, älä unohda noudattaa pesuohjeita!

 

5. Pölyjen pyyhintä.

Pyyhi pölyt myös sieltä, mistä ne jää yleensä pyyhkimättä, esimerkiksi televisiosta, valaisimista ja pattereista.

 

6. Imurointi ja lattianpesu.

Suorita huolellinen imurointi. Nosta katsettasi ylös, sillä imurilla poistat kätevästi vaikkapa hämähäkin seitit katon rajasta.

Imuroinnin jälkeen pese lattiat mopilla tai lattiapyyhkeellä käyttäen mahdollisimman vähän vettä. Annostele puhdistusliuokseen yleispuhdistusainetta aina ohjeiden mukaan.

 

7. Saunan, suihkutilan, ja wc:n pesu.

Milloin viimeksi pesit saunan, suihkutilan tai wc:n? Olisiko nyt hyvä aika?  Vai riittääkö pelkkä lattianpesu? Jos olet siivonnut nämä vasta hetki sitten, tee sellaista mitä et ole hetkeen tilassa siivonnut. Siivoustyö tehdään aina tarpeen mukaan. Jos lattiakaivojen puhdistuksesta on enemmän kuin kuukausi, tee ainakin se.

 

Seitsemän kohtaa, mutta paljon asiaa! Älä kuitenkaan kuormita itseäsi kevätsiivouksen takia. Jos helpottaa, jaa askareet monen päivän ajalle. Lopussa kiitos seisoo!

Mikäli kevätsiivous ei mahdu kalenteriisi tai siivous ei vain ole sinun juttusi, tilaa paikalle ammattilainen. Me olemme apunasi myös kodin kevätsiivouksessa. Ole rohkeasti yhteydessä!