Apua Apua

Kotisiivous

Oletko harkinnut kotisiivouspalvelun ostamista? Pitäisikö hankkia kertasiivous vai jatkuvaluontoinen siivous? Tässä blogitekstissä käsitellään ammattilaisen suorittamaa kotisiivousta!


Miksi siisteys on tärkeää?

Siivouksen tarkoituksena on ympäristön toiminnan ja ihmisen hyvinvoinnin turvaaminen. Puhtaanapidolla on suuri vaikutus terveyteen, viihtyvyyteen, turvallisuuteen ja kiinteistön kestävyyteen. Kodin siivoustyön ulkoistaminen alan ammattilaiselle kannattaa aina silloin, kun oma jaksaminen tai halu ei siivoukseen riitä. Siivoojamme tietävät miten siivoustyö kannattaa toteuttaa ja miten erilaisia pintamateriaaleja tulee huoltaa. He ovat ammattilaisia myös siivousaineiden valinnassa, mitä aineita tulee käyttää tiettyyn likaan ja pintamateriaaliin. Voit luottaa siihen, että siivoojamme osaavat varmasti siivota kiinteistösi oikein. Saat siis huoletta vapautua siivouksen taakasta sekä keskittyä itsellesi tärkeisiin asioihin.

Miksi pitäisi hankkia siivouspalveluja ammattilaiselta?

Siivoustyö tulee suorittaa mahdollisimman hygieenisesti. Työhygienia kattaa henkilökohtaisen hygienian, käsihygienian ja suojainten sekä välineiden hygienian. Siivouksessa pitää käyttää puhtaita siivousvälineitä ja -tekstiilejä oikein – eli likaa sitovin menetelmin. Suoritamme siivoustyön aseptisessa työjärjestyksessä. Aseptinen työjärjestys tarkoittaa sitä, että edetään puhtaammilta pinnoilta likaisemmille. Tämän työjärjestyksen tarkoituksena on estää mikrobien leviäminen tai jopa niiden tuhoaminen. Asiakkaan puhtaustasovaatimuksen saavuttaminen onkin siivoojillemme ensiarvoisen tärkeää, sillä se kannustaa työntekijää omassa suorituksessaan antaen arvokasta tietoa kehittämistarpeista. Jokaisella kotisiivoojallamme on laatuvastuu, mikä edellyttää että tekijä tietää mitä hyvä laatu työssään merkitsee.

Kuinka usein tarvitset apua kotisiivouksessa?

Siivoustyö tehdään aina tarpeen vaatiessa. Ostetun siivouspalvelun tarve voi olla kertaluontoista tai toistuvaa. Kertasiivous kannattaa hankkia pääasiassa tilapäiseen tarkoitukseen. Oli sinulla sitten juhlat tulossa tai tarvitset vain silloin tällöin apua kodin siivouksessa. Kertasiivouksessa suoritamme ne toimenpiteen, joista on yhdessä sovittu. Jos taas haluat siivoojien käyvän luonasi jatkuvana palveluna, on tehtävä siivoussopimus. Siivoussopimus on sopimus asiakkaan ja yrityksemme välillä siitä, mitä siivotaan ja miten usein. Se sisältää muun muassa siivoussuunnitelman, joka räätälöidään aina asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Tässä esimerkki siivoussuunnitelmasta, jos kävisimme luonasi siivoamassa kaksi kertaa kuukaudessa:

Jokaisella käynnillä:

  • lattiat ja matot imuroidaan
  • pölyt pyyhitään
  • keittiö siistitään
  • wc -tilat siivotaan
  • lattiat pyyhitään
  • sängyt pedataan
  • roskat viedään

Kerran kuukaudessa:

  • lakanat vaihdetaan
  • suihkutila pestään

Neljä kertaa vuodessa:

  • sauna pestään

Miltä kuulostaa? Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää kotisiivouspalvelustamme!