Apua Apua

Mökin kevätsiivous

Siivousmenetelmät

Miten siivous pitäisi toteuttaa? Millaisia puhdistusaineita ja siivousvälineitä kannattaa käyttää?

Tässä osiossa pääset perehtymään siivousmenetelmiin! Annamme vinkkejä, joita ammattisiivoojammekin käyttävät.


Ennen rentoutumista mökillä, on syytä suorittaa mökkisiivous. Mökki voi olla kevyen siistimisen tai perusteellisemman siivouksen tarpeessa. Tässä on listassa on kuusi kohtaa, joiden avulla mökki siivotaan kesäkuntoon!

 

1. Tehokas tuuletus.

Saat mökkiin läpivedon avaamalla ovet ja ikkunat. Kiikutta petivaatteet ja muut tekstiilit ulos tuulettumaan siivouksen ajaksi.

 

2. Pölyjen pyyhintä.

Talven aikana pöly on laskeutunut pinnoille ja nyt on aika pyyhkiä pölyt pois! Pölyjen pyyhkimiseen kannattaa käyttää mikrokuituisia siivouspyyhkeitä, sillä mikrokuitu sitoo pölyä tehokkaasti. Kostuta mikrokuitupyyhe vedellä ja lisää halutessasi puhdistusaineliuosta suoraan pyyhkeeseen. Taita pyyhe kahteen kertaan, näin sinulla on kahdeksan pyyhkimispintaa. Vaihda aina uusi pyyhkimispinta edellisen likaannuttua.

Pölyjen pyyhkimiseen lasipinnoilta suosittelemme käyttämään ikkunapyyhettä. Ikkunapyyhe on sileäpintainen, ja siksi kätevä kevyesti likaisille pinnoille, kuten peili- ja lasipinnoille.

 

3. Huolellinen imurointi.

Suorita mökissä huolellinen imurointi, näin helpotat lattian pesua. Imuroi kuiva irtolika lattialta, matoista sekä kalusteilta. Nosta katsettasi ylös! Imurilla poistat kätevästi hämähäkin seitit seinistä ja katosta.

 

4. Lattianpesu.

Imuroinnin jälkeen pese lattia. Tee pudistusaineliuos neutraalista tai heikosti emäksisestä (pH 6-10) puhdistusaineesta noudattaen annosteluohjeita. Käytä lattianpesussa aina suojakäsineitä. Muista ottaa huomioon lattiamateriaalin vedensietokyky. Yleisesti ottaen muovilattiat kestävät märkiä menetelmiä, mutta eivät kestä veden pitkäaikaista vaikutusta. Parketti ja laminaatti eivät siedä vettä yhtä hyvin kuin muovipinnoite, joten huolehdi että käyttämäsi moppi tai liina on nihkeä tai kostea.

Jos pesuvesi likaantuu, vaihda se puhtaaseen, sillä likaisella vedellä ei tule puhdasta lopputulosta.

 

5. WC-tilan, saunan ja suihkutilan pesu.

Talven jäljiltä on hyvä pestä myös sauna ja suihkutila. Puhdista ensin lattiakaivot, pese sitten lauteet, suihkutilan seinät, hanat ja viimeisenä lattiat. Mikäli käytössäsi on klooripitoinen puhdistusaine, käytä aina kylmää vettä. Kloori on desinfioiva tehoaine, jota käsitellessä tulee aina käyttää suojakäsineitä.

Siivoa WC-tila. Ohjeet ja vinkit WC-tilan pesuun tästä.

 

6. Ikkunanpesu.

Milloin viimeksi ikkunat on pesty mökillä? Yleensä ikkunat pestään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Ohjeet ikkunanpesuun löydät täältä.

 

Tarvitsetko apua mökkisiivouksessa? Meillä on ilo siivota myös mökit kesäkuntoon. Mikäli ostat meiltä mökkisiivouspalvelun, tuomme mukanamme siivousaineet sekä -välineet. Sinun tarvitsee vain keskittyä tulevaan kesään.

Siistissä ympäristössä on mukava aloittaa mökkeily!