Apua Apua

Porras- ja toimitilasiivoojana San Siivouksessa

Tutustu San Siivoojiin

Mietitkö kenties hakevasi meille töihin, mutta tuumit millainen työporukka meillä mahtaa olla?

Tutustu meihin -kategoriassa pääset kurkistamaan San Siivouksen henkilökunnan kulissien taakse.


Tällä kertaa haastatteluun pääsee porras- ja toimitilasiivoojamme Evelina Reilson.

”Vuosi tulee täyteen”, Evelina vastaa hymyillen siihen, kauanko on työskennellyt San Siivouksella. Eve on yksi niistä ravintola-alan ammattilaisista, joiden työn loppuivat kuin seinään ravintoloiden suljettua ovet koronaviruksen takia. ”Maaliskuussa 2020 piti keksiä muita töitä, niinpä siirryin siivoustyöhön San Siivoukselle.”

Evelinan työtehtäviin kuuluu porras- ja toimitilasiivoukset. ”Tämä on mukavaa työtä, mutta jos pitää mainita mielekkäin homma, se on varmaan saunatilojen pesu”, kertoo Eve samalla kuivaten porraskohteemme suihkutilan lattiaa.” Siirryttyämme porrastilaan, Evelina tervehtii jokaista vastaantulevaa. ”Asiakkaat ovat mukavia.”

Työpäivät ovat ohi yhdessä hujauksessa, sillä Evellä on omat tutut työkohteet ja erilaisissa kohteissa tehdään erilaisia työtehtäviä. Evelinan käytössä on San Siivouksen työauto, jolla taittuu kohteiden väliset matkat ripeästi. ”Ei tarvitse työpäivän jälkeen kuntoilla, kun saa portaita harppoa töissä”, Eve nauraa ja kertoo, miten hänen yleiskuntonsa on kohonnut tämän työn ansiosta.

Kysyn, mikä tekee San Siivouksesta hyvän työpaikan. Eve vastaa hetimiten: ”Hyvät työkaverit”! Hänen mukaansa kaikki työkaverit ovat mukavia, työnjohto mukaan lukien. Heiltä saa aina pyytää apua ja neuvoja, ja se on tärkeää, sillä Evelina ei ole suorittanut siivousalan tutkintoa. ”San Siivous perehdytti minut hyvin, ennen kuin sain aloittaa hommat itsekseni. Tekemällä tämänkin työn oppii.”

San Siivoukselta saa laadukasta siivouspalvelua, ja Evekin kertoo kuuntelevansa asiakkaiden toiveita tarkasti. ”Haluan olla hyvä ja kehittyä työssäni, siksi otan asiakkaiden huomautukset ja toiveet vakavasti.” Asiakkailta saa myös paljon kiitosta hyvin tehdystä työstä. Evelinan mukaan kiitokset ovat työn suola. ”Olen oppinut arvostamaan siivoustyötä eri tavalla kuin ennen”, Evelina mainitsee jatkaen: ”jokaisen pitäisi tehdä siivoustyötä jossain elämänvaiheessa.”